{ "title": "Selülit Enfeksiyon", "image": "https://www.selulit.gen.tr/images/selulit-enfeksiyon.jpg", "date": "20.01.2024 07:45:03", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Selülit enfeksiyon, Deri altı dokularını etkileyen oluştuğu bölgede yayılma riski çok yüksek olan bir cilt enfeksiyonudur. Bu enfeksiyon çeşidi deriyi etkilen ve bakteriyel bir enfeksiyon çeşididir. Özellikle de deri altı yağlarını etkiler. Deride kızarıklık şeklinde görünmeye başlar ve olduğu bölgede şişlik belirtileri olur. Enfeksiyon olan yerde genelde bastırıldığı zaman ağrılar oluşur bu yürüme esnasında da bacaklarda ise hissedilebilir. Enfeksiyon bazen lenf damarlarını da etkileyebilir.

Selülit enfeksiyonlar genelde yüz ve ayaklarda oluşan enfeksiyon çeşididir.

Selülit enfeksiyonun sebepleri nelerdir?
Ciltte oluşan enfeksiyonlar genelde derinin hemen yüzeyinde beliren kaşıntı yanma ve kızarıklık şeklinde görülen bir enfeksiyondur. Hastada ateş ve yanma hissi uyandırır. Bu arada selülit enfeksiyonu olup olmadığı altta bulunan kemik ve kemik iltihabının araştırılması gerekir.

Selülit enfeksiyonundan doğacak durumlar
Selülit enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Teşhis ve tedavisi nasıl yapılır?

Selülit enfeksiyon belirtileri nadiren mümkün olan hücre kültür mekanizması dikkate alınarak belirlenir. Tedavisi için ise ağız yolu ile alınan antibiyotikler kullanılır. Antibiyotikler arasında penisilin uygulamada alerjik reaksiyon var mı diye bakılmalıdır ve var ise alternatif antibiyotikler kullanılmalıdır.

Uyku hali, yorgunluk gibi durumların oluşması kızarıklık belirtileri selülit enfeksiyonun dağıldığına işaret eder. Bu belirtiler oluştuğu takdirde hemen tıbbi müdahale için hekimlere başvurulması çok önemlidir.
" } ] }