{ "title": "Selülit Yağı", "image": "https://www.selulit.gen.tr/images/selulit-yagi.jpg", "date": "19.01.2024 06:12:56", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Selülit yağı, selülit, deri altındaki yağ dokusunun bağ dokusu arasında sıkışması sonucu ortaya çıkan bir cilt sorunudur. Baldır arkası, kalça, kollar, diz, üst bacaklar da oluşum gösteren selülit, genetik yatkınlık, yanlış beslenme, yaş, hareketsiz yaşam tarzı, kullanılan bazı ilaçlar gibi birçok nedenden dolayı oluşum gösterebilir. İstatistiklere göre yaklaşık 10 kadından 8'inde selülite rastlamak mümkündür. Selülit oluşum gösterdikten sonra zamanla kendiliğinden geçebilecek bir sorun değildir. Mutlaka selülit için önlem alınması gerekir. Beslenme alışkanlıklarını değiştirmek, hareketli bir yaşam tarzı seçmek selülit oluşumunu tam olarak gidermese de yeni selülit oluşumlarının önüne geçebilir. Selülitlerden kurtulmak amacıyla bazı yağlardan yardım alınabilir. Fakat tedavi boyunca sabırlı olmak gerekir. Çünkü süreç oldukça uzundur. Kullanılacak yağlar tek başına kullanılabileceği gibi karışım hazırlanarak da kullanılabilir.

Selülit yağı

Susam yağı: Susam yağı cilt tarafından kolaylıkla emilebilen bir yağdır. Bu özelliğiyle selülitler üzerinde etkilidir. Susam yağı cilde masaj yoluyla uygulanmalıdır. Selülitli bölgeye masaj yapılarak uygulandıktan sonra 1 saat bekletilir ve ardından bacaklar ovularak yıkanır. Her gün düzenli uygulandığında daha etkili olur.

Buğday yağı: Buğday yağı selülitler için masaj şeklinde her gün uygulanabilir. Buğday yağı biberiye yağıyla birlikte kullanıldığında da selülitler için faydalı olur.

Jojoba yağı: Haftada 4-5 gün cilde masaj yapılarak sürülür ve 1 saat bekletildikten sonra cilt kabak lifiyle ovularak yağdan arındırılır.

Limon yağı: Limon yağı zeytinyağıyla karıştırılarak kullanılmalıdır. Yakıcı etkisi olan limon yağı selülitlere masaj yapılarak uygulanır ve 1 saat bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır.

Portakal yağı: Selülitlerin görünümünü azaltmak ve yeni selülit oluşumuna engel olmak için oldukça etkilidir. Selülitlerin yakılmasını sağlar. Haftada 3-4 defa selülitlere masaj yapılarak sürülür ve bölge streç film ile sarılarak en az yarım saat bekletilerek yıkanır.

Üzüm çekirdeği yağı: Üzüm çekirdeği yağının hücre yenileyici özelliği bulunmaktadır. Selülitlere uygulandığında selülitli cildi yenileyerek selülit görünümünü azaltır. Tek başına kullanılabileceği gibi portakal yağıyla birlikte de kullanılabilir.

Ardıç yağı: Ardıç yağı selülitli alanlara masaj yapılarak tatbik edilir. Bölgeye 10 dakika boyunca yağ ile masaj yapılır ve bölge streç filmle sıkıca sarılır. Ciltte oluşan terleme selülitlere karşı iyi gelir. Haftada 2-3 defa uygulanabilir.

Selülit için yağ karışımı
Hazırlanışı: Susam yağı bir şişenin içine alınarak içine, sırasıyla, melisa, kekik, portakal, biberiye yağı ilave edilir. Yağlar homojen bir şekilde karıştırılır. Karışım kullanılmadan önce hafif ısıtılmalıdır. Isınan karışım parmak uçlarıyla selülit oluşan bölgelere masaj şeklinde uygulanır. Ardından üzeri streç filmle sarılarak en az yarım saat bekletilir. Bekleme süresinde bölge için faydalı olan egzersizler yapılabilir. Bu sayede terleme kolaylaşarak yağların etkisi artacaktır. Süre tamamlandıktan sonra ılık suyla temizlenebilir.
" } ] }