Mezoterapi Selülit, Selülit kadınların büyük bir kısmının ortak sorunudur. Aileden gelen genetik faktörler, beslenme bozuklukları, hamilelik dönemi, ergenlik çağındaki ani yağ depolanması gibi nedenler selülitin en büyük nedenlerindendir. Selülitin erkeklerden çok kadınlarda görülüyor olması uzmanlara selülitin östrojen hormonu ile bağlantılı olduğunu düşünmelerine neden olmaktadır.
Selülit sadece kilolu olanların değil, aynı zamanda gayet ince görünümlü kişilerde de olabilmektedir. Kilolu olmayan kişilerde selülit görünmesinin en büyük nedeni ailesel faktörler, kafeinli ve alkollü içeceklerin aşırı tüketimidir.
Selülit sağlık açısından pek sıkıntı yaratmasa da estetik açıdan son derece nahoş görünmektedir. Bu yüzden güzelliğine meraklı kadınlar çok uzun yıllar boyunca selülitlerden kurtulmanın yollarını aramışlardır. Son yıllarda selülit tedavisinde çok büyük başarılar sağlanmaktadır. Selülitlerin büyük bir kısmından düzenli beslenme, spor ve bol su içerek kurtulmak mümkündür. Eğer selülitler uzun süre tedavi edilmemiş ve 2. evreye girmiş ise, bu durumda devreye başka tedavi yöntemleri girmek zorundadır.
Selülit tedavisinde en etkili yöntemlerden bir tanesi de mezoterapi yöntemidir.
Mezoterapi ile selülit nasıl tedavi edilir?
Selülit mezoterapi sinde bazı ilaçlar farklı etki mekanizmalarından faydalanmak maksadıyla tek başlarına yada çeşitli kombinasyon halinde kullanılabilirler. Hyalüronidaz, kollojenaz, fosfotidilkolin, L-karnitin, organik silika, DMAE, esberiven rutin, mezostabil, X-ADN gibi ampuller den ve multienjeksiyon yöntemi ile selülitli bölge incelenir. Daha sonra Bu karışım selülitli bölgeye uygulanır. Uygulanan bu karışımın, uygulandığı bölge üzerinde yağ yakma, fibrotik bantları ortadan kaldırma, şişlik giderme, yağ hücrelerinin küçülmesini sağlama ve cilt yüzeyini pürüzsüz hale getirerek portakal kabuğu görünümünün ortadan kalkmasını sağlamak gibi etkilere sahiptirler.
Selülitli bölgeye mezoterapi uygulanırken ağrı duyulur mu?
Müdahale enjeksiyon ile yapıldığı için az da olsa ağrı olacaktır. Fakat bu ağrı her insanın dayanabileceği orandadır. Halk arasındaki tabir ile sinek sırığı gibi olarak lanse edilebilir. Ağrının şiddeti hastadan hastaya farklılık gösterebilir. Bu nedenle hastanın arzusuna göre müdahaleyi yapan doktor tarafından lokal anestezi uygulanabilir.
Selülit mezoterapinin yan etkileri nelerdir?
Enjeksiyonun olduğu yerde nadiren de olsa kanama, kızarıklık morarma ve şişlik görülebilir. Bu yan etkilerin tamamı tedaviye gerek kalmadan iyileşme sağlar.
Selülit mezoterapisi kaç seans uygulanır?
Bu tedavide ki seans sayısı selülitin hangi evrede olduğuna ve kapladığı alana göre farklılık göstermektedir. En az 10 en fazla 25 seans uygulanması gerekebilir.