Selülit Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
22 Haziran 2024

Selülit Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Selülit Maskesi

Selülit, genellikle "portakal kabuğu" görünümü olarak bilinir. Selülit bazılarına göre bir hastalık, bazılarına göre ise kilodan kaynaklanan bir estetik sorun olarak algılanır; ancak iki görüş de yanlıştır. Selülit bir hastalık değildir. Selülit, deri altındaki kas bağlarının yağları fazla itmesiyle oluşan bir görünümdür. Estetik açıdan hoş görünmediği doğrudur, fakat kilodan kaynaklandığı kesinlikle yanlıştır. Zayıf insanlarda bile selülit görülebilir. Ayrıca, selülit sadece kadınlarda oluşur düşüncesi de yanlıştır; erkeklerde ve hatta çocuklarda bile selülit görülebilir.

Selülit oluşumu genetik faktörlerle de ilişkilidir. Ailenizde selülit olan bireyler varsa, sizde de selülit oluşma olasılığı artar. Selülitin kiloyla doğrudan ilgisi olmasa da yanlış beslenmeden kaynaklanabilir. Selülitsiz bir vücut istiyorsak, fazla yağlı ve şekerli gıdalardan, cips ve çerezlerden uzak durmalıyız. Bunun yanı sıra mutlaka düzenli bir spor aktivitesinde bulunmalıyız, özellikle yürüyüş ve yüzme gibi. Selülit bir kere vücuda yerleşti mi, onu yok etmek için ciddi bir çaba sarf etmek gerekmektedir.

Selülitten kurtulmak zaman alabilir, ancak birçok yöntem uygulanabilir. Öncelikle spor yapılmalıdır. Eğer vaktiniz yoksa, evde bazı karışımlar hazırlayarak selülit maskeleri uygulayabilirsiniz. Bu maskeler, selülit görünümünü azaltmada etkili olabilir.

Selülit Maskesi Tarifleri

  • Kakaolu Selülit Maskesi: 2 tatlı kaşığı biberiye yağı, 2 tatlı kaşığı tarçın yağı, 2 tatlı kaşığı karabiber yağı, 30 gram çikolata ve 20 gram kakao. İlk etapta çikolatayı benmari usulü ocakta eritin, içine kakaoyu ekleyin. Ocaktan alıp diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. Daha sonra ılıkken selülitli bölgelerinize masaj yaparak uygulayın. Bir saat kadar bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı selülitten kurtulana dek haftada bir kere yapın.
  • Naneli Selülit Maskesi: 1 yemek kaşığı nane yağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı su. Su ve yağları iyice karıştırıp selülitli bölgeye uygulayın. Bir saat kadar bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu karışımı dört günde bir uygulayın.
  • Mandalina Yağlı Selülit Maskesi: Yarım paket beyaz kil, 1 tatlı kaşığı mandalina yağı, yarım çay bardağı su, 2 yemek kaşığı toz tarçın. Malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp, selülitli bölgelere masaj yaparak uygulayın. Daha sonra streç filmle sarıp bir saat kadar bekleyin ve ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada bir uygulayın.
  • Kırmızı Biberli Selülit Maskesi: 3 tane acı kırmızı biber, 1 çay kaşığı deniz tuzu. Acı biberleri küçük bir tencerede on dakika kadar haşlayın. Daha sonra bir kaseye alıp içine deniz tuzunu ilave edin ve bir çatal yardımı ile iyice ezip karıştırın. Krema kıvamına gelince, masaj yaparak selülitli bölgelere uygulayın. Yarım saat kadar bekleyin ve ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı üç-dört günde bir yapabilirsiniz.
  • Zencefilli Selülit Maskesi: 2 yemek kaşığı toz zencefil, 2 yemek kaşığı susam yağı. İki malzemeyi bir tabakta krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra selülitli bölgelere masaj yaparak uygulayın. Bir streç filmle güzelce sarın ve yarım saat beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu karışımı haftada bir uygulayabilirsiniz.

Selülit maskelerini düzenli kullanmak, selülit görünümünü azaltmada etkili olabilir. Ancak, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle desteklenmedikçe bu maskelerin etkisi sınırlı kalabilir. Dolayısıyla, selülitle mücadelede bütüncül bir yaklaşım benimsemek önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni